Бббб

Francombe now wept with disappointment as an astonishing quantity of shit bloomed from him across the table.

четвъртък, 6 януари 2011 г.

Да напишеш картина - Началото на Slow Sculpture от Theodore Sturgeon

За Slow Sculpture на Theodore Sturgeon бих могъл да напиша нещо много дълго, ако имах нужното за самочувствието ми вчитане в този спиращ дъха разказ. Понеже го нямам (още), ще опитам кратка ода за първите 92 думи. Или, в не дотам романтически дух, ще ги подъвча малко.

Когато се заема да описвам и споделям вълнението си от подобни ярки текстуални фасетки, често се присещам за онази сцена в Амадеус, когато Салиери го пита дали е чувал една негова творба, а Моцарт му отвръща: "Ah, yes, it yielded some good things."
В моя случай, разбира се, снизхождението е с обратната посока: "Мога ли да изплагиатствам този ефект някъде, някак? Мога ли да го използвам и развия без да изглеждам като идиот?" Може би звучи прекалено инструменталистко, но не крия желанието си да пиша, а инструменталисткото вникване в изкуството съпъства всички етапи oт развитието на всеки творец.


Няколко начални думиЗдравейте :)

Това е най-вече литературен блог. (Какво ще значи това определение в бъдеще и дали въобще ще е вярно, не знам.) На четящите тук не мога да предложа ерудиция и опит; само наблюденията на човек, обичащ (и понякога обсебен от) думите. Първоначално мислех тук да Творя, след това реших да споделям Мнения за книги, после - да точа локуми за Литературата и Що е тя. Вероятно ще има и от трите, но без главните букви. Мисля, че съм надраснал главните букви, ако и с малко.